Uluslararası Uygulamalı ve Hesaplamalı Mekanikte Gelişmeler Konferansı düzenlendi.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama Araştırma Merkezi ve İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından organize edilen Uluslararası Uygulamalı ve Hesaplamalı Mekanikte Gelişmeler Konferansı (ACM2015 - Advances in Applied and Computational Mechanics) 5-7 Ağustos 15 tarihleri arasında İzmir Wyndham Grand Özdilek otelde gerçekleştirildi. Ellibeş bildirinin sunulduğu konferansa onu aşkın ülkeden 75 bilim insanı katıldı. Mekanik alanında yüzlerce nitelikli çalışmayı ortaya koyan Prof. Reddy’nin (Texas A&M Üniversitesi) onuruna organize edilen konferansta, uygulamalı ve sayısal mekanik alanındaki son gelişmeler yetkin bilim insanlarınca ortaya kondu.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Kocabaş, konferansın açılış konuşmasında bu tür bilimsel etkinliklerin işbirliği imkanlarının geliştirilmesi için önemine değindi. Düzenleme komitesi adına konuşan Doç. Dr. Salih Yılmaz mekaniğin hemen tüm Mühendislik bilimlerinin temelini oluşturan önemli bir disiplin olduğunu ve konferans sonunda farklı alanlar arasında bir etkileşim sağlanmasının hedeflendiğini söyledi. Konferansın onur konuğu J. N. Reddy ise bilimsel çalışmalarda devamlılığın, azmin ve işbirliğinin önemine dikkat çekerek bu tür konferansların akademik işbirliklerinin gerçekleştirilmesi adına önemine dikkat çekti.

Konferansta, Prof. Dr. J. N. Reddy’nin yanı sıra, Prof. Dr. Pol Spanos (Rice Üniversitesi) yapı dinamiğindeki frekans analizi konusunda son gelişmeleri katılımcılara aktardı. Konferansa McGill Üniversitesinden (Kanada) katılan Prof. Dr. Marco Amabili ise doğrusal olmayan titreşimler konusunda çağrılı konuşmasını gerçekleştirdi. Prof. Dr. Ertuğrul Taciroğlu ise (California Üniversitesi – Los Angeles) konum belirleme ve Deprem Mühendisliği konularındaki ileri düzey mekanik uygulamalarını katılımcılara aktardı.